+90 312 220 40 20+90 544 220 40 24Çukurambar Mh. 1425. Caddesi (41. Cd.) No:26/B Çankaya/Ankara

Tüp Bebek Tedavi Basamakları Nedir?

24 Ekim 2022
portrait-of-female-doctor-in-clinic-2022-03-31-10-12-00-utc-1200x800.jpg

Kısırlık sorununun çözümünde etkili sonuçları nedeniyle çiftler tarafından birçok durumda tercih edilen tüp bebek tedavisi birçok aşamadan ibarettir. Tüp bebek tedavi basamakları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Yumurtaların geliştirilmesi. Yaklaşık on günlük bir sürede özel iğneler sonucunda gerçekleştirilen bu aşama tüp bebek tedavisinde ilk aşama olarak değerlendirilebilir. Uygulanan hormon iğnesinin dozu kadının yaşı, kilosu, yumurta rezervi ile doğrudan ilişkilidir. Tüp bebek tedavisinde başarılı sonuç alabilmek için yaklaşık 6-10 adet yumurtaya ihtiyaç vardır. Yumurta içerisinde bulunan kesecikler gerekli boyuta ve sayıya ulaştığında ise bu kesecikleri çatlatmak için özel hormon iğnesi uygulanır. İğne sayesinde gerekli olgunlaşma sağlanır.
  • Yumurtaların toplanması. Hormon iğnesinin kullanımında yaklaşık 36 saat sonra yumurta toplama işleminin uygulanması tedavi sürecinde en doğru zaman olarak kabul edilmektedir. Yaklaşık 15 dakika süren bu süreç de oldukça titizlikle yürütülmelidir.
  • Yumurtaların döllenmesi. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen bu aşama zamanı yumurtaların içine mikroenjeksiyon yöntemiyle sperm yerleştiriliyor. Böylece döllenme süreci başlamış oluyor. Başarılı bir döllenme sürecinde hücreler bölünmeye başlar. Yaklaşık 4-5 gün içerisinde embriyo hamilelik oluşturma sürecine hazır hale gelmiş olur.
  • Embriyoların rahme transferi. Tedavinin bu aşaması oldukça basit bir süreçtir. Anesteziye bile gerek olmadan uygulanan bu proses ultrason rehberliğinde gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 10-15 gün içerisinde kadının hamile kalıp kalmadığı belli olmaktadır.

Tüp Bebek Tedavisi Zamanı Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Tüp bebek tedavisi basamakları uygulanırken birçok hususa dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle yumurta geliştirilmesi döneminde mutlaka hastanın yaşı dikkate alınmalıdır. Daha ilk aşamadan hastalar detaylı bir şekilde bilgilendirilmeli, yaş ve fiziksel özelliklerin tedavi sürecini etkilediği konusunda hastalar bilinçlendirilmelidir. Başarı oranı kesin olmamakla birlikte tahmini bir şekilde hesaplanarak hastaya söylenmektedir. Şartlar elverişli olduğu takdirde ve hastalar başarı oranını kabul ettikleri durumda tedaviye başlamak her zaman daha doğru olacaktır. 35 yaş sonrasında yumurtaların azaldığı dikkate alınırsa başarı ihtimalinin düşük olacağı gerçeğini kabul etmek kaçınılmaz olacaktır. Kadının yumurta üretme kapasitesine göre yumurta sayısı seçilerek geliştiriliyor.

Tüp bebek tedavisi basamakları arasında yumurta toplanması süreci özellikle tam zamanında yapılmalıdır. Vaktinden önce toplanan yumurtalar yeterli olgunluğa ulaşmadığı için başarıyı olumsuz etkileyecektir. Bu anlamda her zaman kliniğimiz alanında en profesyonel uzman kadroyla çalışmaktadır. Tüm süreci yüksek özenle takip eden doktorlarımız en ufak başarı oranını bile değerlendirmekte ve sonuna kadar başarılı sonuç alma yönünde kararlılıklarını devam ettirmekteler.

Tüp Bebek Tedavisi Basamakları Kaç Gün Sürer?

Tüp bebek tedavisi genellikle kadınların adet dönemlerinde başlar. Tüp bebek tedavisi basamakları ayrı ayrı değerlendirildiği zaman her birinin belirli bir süresi olduğunu görmekteyiz. Olgunlaşma süreci 10-12 gün, toplanma süreci 36 saat, embriyo gelişimi 3-5 sürüyor. Bu dönemde kadınların yumurtalarının büyütülme, toplanma ve embriyonun transferi süreçlerini kapsayan tedavi yaklaşık olarak 15-18 gün sürmektedir.

novaart-logo-disi

NOVAART TÜP BEBEK MERKEZİ olarak, ”yeni bir hayat” sloganıyla yola çıktık. Mesleki hayatlarını infertilite-tüp bebek konusuna adamış olan uzman hekim kadromuzla, sizleri en büyük hayalinize kavuşturmak için, en son teknolojik gelişmeleri kullanarak, size özel tedavi programlarını uygulamak ve mutluluğunuzu paylaşmak istiyoruz.

NovaArt Tüp Bebek © 2021 Tüm Hakları Saklıdır