+90 312 220 40 20+90 544 220 40 24Çukurambar Mh. 1425. Caddesi (41. Cd.) No:26/B Çankaya/Ankara


Yeni Teknolojiler

ROSİ TEKNİĞİ

Rosi tekniği, temel olarak tek başına yumurtayı dölleme yeteneği olmayan round spermatidleri bazı özel laboratuvar yöntemleriyle aktive edilmesini sağlayarak; sonrasında aktive edilmiş spermlerin yumurtayla birleştirilip embriyo oluşturulmanın amaçlandığı bir işlemidir. Kimyasal yöntemler veya elektrik akımı kullanılarak spermin aktive edilmesi sağlanan ROSİ tekniğinde yumurtayla birleşme işlemleri aktive edilerek yumurtanın döllenmesi sağlanabilir.

Sperm yapımı uzun ve karmaşık bir süreçtir. Spermatogonyum dediğimiz sperm kök hücreleri 46 kromozom ile bu gelişim sürecine başlar, öncelikli yine 46 kromozom olan spermatositler daha sonra da mayoz bölünme dediğimiz kromozom sayısını yarıya indiren bölünme sonrasında da spermatidler oluşur. Spermatidlerin ilk formu herhangi bir kuyruk yapısı olmayan yuvarlak spermatidlerdir ve bunlara round spermatid denilir. 23 kromozomlu oldukları için spermle aynı sayıda kromozom taşımaktadır. Gelişimin ilerleyen aşamalarında bu hücre yavaş yavaş kuyruk çıkartmaya başlar ve adı elonge spermatid adını alır. a, b, c, d aşamalarını geçtikten sonra ise olgun sperm hücresi haline gelir. Round spermatid ve elonge spermatidlerin herhangi bir müdahale olmadan yumurtayı döllemeleri mümkün değildir. Bu noktada infertilite (kısırlık) sorunundan muzdarip çiftler kadın doğum ve tüp bebek doktorları tarafından tetkikler doğrultusunda yönlendirmesi ile tedavi seçeneği olarak sunulabilir.

ROSİ tekniği, menide olgun spermi olmayan ve Mikro TESE yöntemi ile olgun sperm bulunmayan ancak spermatid bulunan baba adaylarına ROSİ tekniği uygulanır. ROSİ tedavisine başlamadan önce baba adayının hormon değerleri, testis ultrasonu, genetik testleri değerlendirilir. Yapılan değerlendirmeden sonra hemen başlanabileceği gibi bazı durumlarda hormon veya ilaç tedavisi uygulanabilir.

ROSİ tedavisi eşlerin üroloji ve kadın doğum muayenesinden sonra tedaviye engel bir durum yok ise; standart tüp bebek tedavisi gibi adetin 2.günü kadının yumurta uyarma iğneleri ile başlanır. Yumurta toplama günü erkeğe Mikro TESE yapılır. Mikro TESE ile alınan sperm hücreleri laboratuvarda incelenir. Burada ilk amacımız olgun sperm hücresi bulmaktır. Deneyimli embriyologlarımız tarafından saatler süren incelemenin ardından var ise olgun spermler, eğer olgun sperm yok ise yuvarlak ve ‘elonge spermatidler’ toplanılır. Toplanılan spermatidlerin bir kısmı daha sonraki ROSİ uygulamalarında kullanılmak üzere tercih üzerine dondurulabilir. Kadından elde edilen oositler piezoelektrik adı verilen yöntem ile uyarılarak sperm ile etkileşime hazır hale getirilir. Ardından yuvarlak spermatidler, mikroenjeksiyon yöntemi ile yumurtanın içine yerleştirilir. Mikroenjeksiyon işleminden yaklaşık 24 saat sonra döllenme gerçekleşir. Embriyo gelişimi 3-5 gün takip edilir ve en iyi kaliteye sahip embriyo anne adayının rahmine transfer edilir.

NOVAART Tüp Bebek Merkezi Ankara ise bebek sahibi olmak isteyen çiftler için kişiye özel bireyselleştirilmiş tedaviler, tanı yöntemleri ve üst düzey donanımlı embriyoloji laboratuvarı ile uzman tüp bebek doktorları ve kadın doğum uzmanları kadrosu ile günümüzün en iyi ve gelişmiş tedavi seçeneklerini sunmakta ve tüp bebek tedavilerinizi devam ettirmektedir.


novaart-logo-disi

NOVAART TÜP BEBEK MERKEZİ olarak, ”yeni bir hayat” sloganıyla yola çıktık. Mesleki hayatlarını infertilite-tüp bebek konusuna adamış olan uzman hekim kadromuzla, sizleri en büyük hayalinize kavuşturmak için, en son teknolojik gelişmeleri kullanarak, size özel tedavi programlarını uygulamak ve mutluluğunuzu paylaşmak istiyoruz.

NovaArt Tüp Bebek © 2021 Tüm Hakları Saklıdır