Tüp bebek tedavisi doğurganlığa yardımcı olmak ya da genetik sorunları önlemek için kullanılan karmaşık bir dizi prosedürü içermektedir.
Tüp bebek tedavisi, annenin oldun yumurtalarının toplanması ve steril bir laboratuvar ortamında sperm ile döllenmesi ile elde edilen embriyonun taşıyıcı rahme transfer edilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Tüp bebek döngüsü üç hafta kadar sürmektedir. Bazı tüp bebek yöntemleri, izlenen adımların parçalar halinde gerçekleştirilmesini gerektirdiğinden, bu süre daha da uzayabilmektedir.
Tüp bebek tedavisi, doğurganlık sorunları için en etkili yöntem olarak kabul edilmektedir. Tüm işlemler,
Tüp bebek tedavisi ile sağlıklı bir bebeğe sahip olma şansınız birçok faktöre bağlı olmakla birlikte, gün geçtikçe gelişen teknoloji sayesinde başarı oranı gün be gün artmaktadır.
Başlıca tüp bebek tedavisinde kısıtlamalar aşağıdaki gibidir:
Tüp Bebek Tedavisinde Kısıtlamaların Etkisi
Tüp bebek tedavisi, kısırlık veya genetik problemler için bir tedavi yöntemidir. Kısırlığı tedavi etmek için tercih edilirse, doğurganlığı arttırıcı ilaç ve yöntemler tavsiye edilebilmektedir. Ancak, doktorunuz tarafından tavsiye edilmediği sürece herhangi bir şekilde ilaç ya da takviye kullanılmamalı, tüp bebek tedavisinde kısıtlama alanları ve sebepleri iyi bir şekilde anlaşılmalı ve bu sürece hazırsanız ancak, tedaviye başlamalısınız.
Tüp bebek tedavisi ağırlıklı olarak aşağıdaki durumlarda tercih edilmektedir:
İşlevsel bir rahmi olmayan ya da hamileliği ciddi bir sağlık riski oluşturan kadınlar için de, taşıyıcı bir anne ile tüp bebek tedavisi ile yapılabilmektedir.
Dikkat edilmesi gereken nokta ise tüp bebek tedavisinde kısıtlamalar olduğu ve bu kısıtlamalara harfiyen uyulması gerektiğidir.
Bu Kısıtlamaların Hayatınıza Etkisi
Tüp bebek tedavisinde kısıtlamalar var mı ve varsa neler soruları, bu tedaviyi düşünen birçok çift tarafından araştırılmaktadır. Tedavinin başarılı sonuçlanması için birçok farklı konuya dikkat edilmesi gerekmekte, çiftlerin bu sürece psikolojik ve fiziksel olarak hazır olması büyük öne arz etmektedir.
Tedavi sürecinde, bazı maddelerin kullanımı tamamen yasak olmakla birlikte, anne ve baba adaylarının olumsuz psikolojik durumda olmaları da başarı oranını düşürecektir.
Kliniğimizde, ebeveyn adaylarımız için gerek ruhsal gerek fiziksel yönde bilgilendirme ve destek sağlanmakta, kısıtlamaların ya da sürecin hayatınızı olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçilmektedir.